IBIS

Warpstock Europe 2019, gehouden in het Ibis Hotel te Utrecht, ligt alweer een paar waken achter ons. Presentaties worden in de komende weken online gezet en de video's ook op www.youtube.com Meer informatie over de conferentie kan je vinden op www.warpstock.eu.

Bij deze conferentie waren er presentaties van OS/2 ontwikkelaars en het laatste nieuws op het gebied van OS/2. Bij het ArcaOS product van het Amerikaanse bedrijf Arca Noae LLC staat de de ontwikkeling niet stil. (ArcaOS is een product dat OS/2 onder motorkap heeft zitten, met erg veel updates).

Op Warpstock Europe was er een publieke demonstratie van een UEFI loader voor ArcaOS (het is nog niet af). UEFI is iets wat de bestaande BIOS in de PC gaat vervangen en zonder een UEFI loader zou ArcaOS niet kunnen opstarten op nieuwe hardware. De huidige UEFI loader kan ArcaOS opstarten naar de grafische omgeving van OS/2, de Workplace shell.

Op dit moment hebben OS/2 en ArcaOS gebruikers internet toegang met de Firefox browser versie 45. Op korte termijn komt er een nieuwe browser voor ArcaOS - OS/2 gebaseerd op grafische software bibliotheken van het QT project. Hiermee krijgen OS/2 en ArcaOS weer toegang tot een courante browser. Meer informatie hierover is te vinden op articles.os2voice.org

De ontwikkeling van OS/2/ArcaOS gaat dus gewoon door.