De hele zaak met Facebook en alle data die het bedrijf verzamelt zou je toch wel aan het denken zetten? Ik ken veel mensen die zeggen "ik heb niets te verbergen".

Voorbeeld: je bent net ingelogd bij Facebook met je browser op je PC en daarna ga naar website van je lokale ziekenhuis en bezoek je een website van een afdeling van het ziekenhuis. Facebook traceert dat dus in veel gevallen.
"OK, gebruiker X is net naar de website gegaan van de darmpolie".

https://www.medicalfacts.nl/2018/04/12/nog-steeds-facebook-pixels-aangetroffen-bij-ziekenhuizen-en-zorginstellingen/

Mogelijk hebben de meeste zorginstellingen dit inmiddels aangepakt maar het geeft aan hoever een klein groepje grote bedrijven letterlijk alles verzameld over jouw en die gegevens aan elkaar knopen. Bovenstaande voorbeeld kan je zelf enigsinds in de hand houden door een cookieblocker in je browser te installeren. Maar Windows 10 en Android OS (mobiele telefoon besturingssysteem) sturen ook data door. Of Google dit nog doet weet ik niet. Maar ze hebben een tijdlang zelfs gelogd volgens dit artikel welke mobiele nummers jij belt via je GSM en hoelang en waneer:
https://borncity.com/win/2016/07/01/surveillance-google-collects-meta-data-phone-calls-sms-from-android-phones/

Maar ook ligt Windows 10 voor zowel bedrijven als consumenten onder vuur omdat het teveel data verzamelen en dit doosturen:
https://www.security.nl/posting/586880/Ministerie%3A+dataverzameling+Windows+10+en+Office+privacyrisico

ArcaOS heeft niet diensten die "terugbellen" naar IBM, Microsoft of Arca Noae. Het is wel zo natuurlijk dat als je de ANPM (Arca Noae Package Manager) opstart voor updates dat de server jouw IP adres ziet als je update ophaalt. ArcaOS stuurt echter niet door welke website je hebt bezocht. Het heeft ook geen andere verborgen diensten die data doorsturen. Met de aankomende updates voor ArcaOS komt er ondersteuning voor UEFI aan en een nieuwe browser. Deze browser is praktisch even goed als Microsoft Edge en Google Chrome.

Maar niet met de terugbel diensten die al je activiteiten terug sturen.